Primitivo di Manduria D.O.P. Passo del Cardinale pochádza z vinárstva Paololeo v San Donaci.
Toto výborné vínko je vyrobené z hrozna Primitivo pestovaného apuliánskou sadbou vo viniciach na území Manduria (Taranto). Hrozno zozbierané v prvom septembrovom týždni sa lisuje a potom fermentuje v nerezových nádobách pri kontrolovanej teplote.
|
Suché, červené talianske víno, odroda Primitivo, oblasť Manduria - Puglia, s chráneným označením pôvodu IGP. Je to jednen z odkazov na líniu "Varietal", ktorá zoskupuje pôvodné a historické vína. Hrozno sa destemuje a fermentuje v oceli pri kontrolovanej teplote 22/24°C po dobu 8-10 dní, s vybranými kvasnicami, počas ktorých sa vykonáva denné čerpanie.
|
Čerstvé a ľahko kombinovateľné suché organické červené víno, odroda Primitivo, oblasť Puglia, s označením kvality I.G.T. Úroda sa ručne zbiera zvyčajne v poslednej dekáde augusta. Hrozno sa jemne sa vylisuje a ochladí na 5 ° C. Nechá sa macerovať na koži asi 2 hodiny, čím sa muštu poskytne svetlý ružovkastý nádych. Po lisovaní za chladu sa mušt vloží do nádrží z nehrdzavejúcej ocele a fermentácia sa aktivuje vybranými kvasnicami pri kontrolovanej teplote 15°C.
|
Talianske víno tmavo granátovej farby s jemným fialkastým odtieňom na hladine. Aromatika je stredne intenzívna, nájdeme tu tóny kvetu tmavého mečíka, v sprievode jemného nádychu pripomínajúceho santalové drevo. V ústach je víno intenzívne, telnaté, výraz nie je príliš komplexný, ale harmonický. Dominujú tu tóny sušenej slivky a zavarených sliviek v alkohole. Víno sa podáva pri teplote 16–17°C. Lahodne sprevádza pečenú jahňaciu kotletu. Víno je vyrobené zo 100% hrozna Primitivo. Čiastočné zrenie (30%) vína v dube.
|
Farba vína je tmavo granátová s jemným fialkastým odtieňom na hladine. Lesk je primeraný a viskozita veľmi bohatá.
Priamy aromatický výraz je stredne intenzívny, zložený z tónov kvetu tmavého mečíku, v sprievode drobnej noty pripomínajúcej santalové drevo.
V ústach je víno intenzívne, telnaté, výraz nie je príliš komplexný, ale harmonický. V ústnej aróme dominuje nota sušenej slivky a zaváraninovej slivky v alkohole.
|
Žiarivé hnedkasté šaty vína sa pýšia jemným žltkavým odtieňom na hladine. Lesk je vysoký a viskozita je veľmi bohatá.
Priamy aromatický výraz je komplexný, vyvinutý a čistý. Je komponovaný z tónov karamelu, praženej kávy, suchého jadra vlašského orecha a jemných nôt tmavého medu a sušenej ďatle.
Výraz v ústach je príjemne sladkastý, hladký, komplexný a harmonický. Trvanie chuťového pocitu je dlhé. Ústnej aróme dominujú tóny svetlého medu a karamelu.
Portské víno podávajte ľahko vychladené (17–19°C). Vychutnávajte ako aperitív aj ako digestív, alebo podávajte s foie gras, či so syrom s modrou plesňou.
|
Hlboká, rubínová až granátová farba s jemne hnedým odtieňom na hladine. Lesk je stredne vysoký a viskozita je bohatá vzhľadom k prítomnosti zbytkového cukru a vzhľadom k vysokému obsahu alkoholu.
Priamy aromatický výraz je intenzívny a elegantný, zložený z výrazných tónov čiernej čerešne a sušených marhúľ.
V ústach je víno zamatovo hladké, s príjemným pseudotermickým pocitom tepla spôsobeným alkoholom. Chuťový pocit nepostráda sviežosť a je dokonale harmonický. Ústnej aróme dominuje tón vyzretej čiernej čerešne v alkohole a tmavej čokolády.
Vychutnávajte pri teplote 14°C ako aperitív, so syrom s modrou plesňou a dezertom na báze čokolády
|
Legendárna Čierna hviezda ročníka 2009. Víno z dátumom narodenia spred 13 rokov dozrieva k dokonalosti.
|
akostné víno
Farba zelenožltá. Vôňa s jemným lipovým kvetom. Chuť sladkastá harmonická.
|